kop_intro_final

De sterke punten en voordelen van de Calla Flamingo®

Wat zijn de sterke punten en voordelen van de Calla Flamingo®,

calla_webHaar unieke kleur openbaart zich reeds in knop en zeker nadat ze zich heeft geopend behoudt zij haar sterke roze kleur. Haar stevige dikke stengel die de hardheid van de Colombo de la pax en de sterke eigenschap, qua kelk, van de Highwood bezit, betekent dat de bloem in knop als rolletje kan worden geplukt, in de vaas zich opent en als belangrijkste eigenschap haar zacht roze kleur behoudt.

Calla Ethiopica Flamingo® In vergelijking met de zantedeschia Pink mist:

  • de Flamingo® is ongevoelig voor ziekten;
  • het aantal bloemen bij de Flamingo® is veel hoger;
  • de Flamingo® blijft heel lang nieuwe bloemen geven. Zowel in als na een warme periode;
  • de Flamingo® geplant in het voorjaar, geeft het eerste jaar al bloemen en in het tweede jaar meer dan twintig.

Wanneer de Flamingo® als kuipplant op het terras of in de tuin uit de volle zon is geplant, zullen de bloemen prachtig op kleur komen. Vaak worden de Zantedeschia knollen behandeld met het middel g/a 4 om meer bloemen te brengen, maar hierdoor worden knollen en de daaruit voortkomende planten enorm verzwakt en ontstaan er veel eerder ziekten. De Flamingo® wortelstok geeft van zichzelf al heel veel bloemen, dus is een dergelijke behandeling absoluut niet nodig.

Dus wanneer grote wortelstokken in april/mei in de tuin of in een kuip plant (een kuip heeft het voordeel binnengezet te kunnen worden wanneer het vriest) geven ze in datzelfde jaar al 3 tot 4 bloemen. In september/oktober de planten, in de volle grond, goed afdekken met stro. Het daaropvolgende jaar zal de Flamingo® weer gaan bloeien en zal elke tuinier dan met 20 tot 25 bloemen een groot plezier doen.

Dit lukt niet met de Pink Mist omdat deze met g/a 4 zal moeten worden behandeld en dat maakt de plant juist zwak.

Adres:

Middenweg 608A
1704BS Heerhugowaard
Noord-Holland
Netherlands
t. +31(0)6-53416047
t. +31(0)6-51073749