kop_intro_final

Historie

calla_webDe liefde voor deze plant begon met een gehuurd kasje van 200 m² bij de vorige baas. Provisorisch met een kas van plastic gestookt met hete lucht kanonnen, propaan of oliestook om de vorst buiten te houden. Minder professioneel dan nu. In 1995 zelfstandig begonnen met 8000 m² en later de samenwerking van de broers op een professioneel ingerichte oppervlakte van meer dan 30.000 m². Daarbij komt nog het aandeel in de kwekerij in Costa Rica, welke zich voornamelijk op de Amerikaanse markt richt.

Het begon allemaal met een gekregen plant van een dame uit Australië die de bloem in een hobbykast verbouwde. De broers zijn hiermee verder gaan ontwikkelen en uiteindelijk gekomen tot de meest bekende onder de aronskelken: de Calla Highwood. Een sterke en gevestigde naam op de meest vooraanstaande veilingen. Bloemkenners zullen bij de Calla Highwood niet direct de link leggen met de broers Klaver. Toch zijn zij de ontwikkelaars en naamgevers van deze prachtige bloem. De roots van de Klavertjes liggen tenslotte in het Noord-Hollandse plaatsje Hoogwoud.

Voortbordurend op de Calla Highwood kwamen zij zes jaar geleden met veel inspanning en met de zelfde passie tot de roze Calla Highwood Flamingo®. Een bijzonderheid mag worden genoemd dat er zo´n 20 jaar geleden bijna geen aronskelk op de veiling werd verhandeld. Vandaag de dag zijn de Callas niet meer weg te denken en worden voor veel doeleinden gebruikt.

Adres:

Middenweg 608A
1704BS Heerhugowaard
Noord-Holland
Netherlands
t. +31(0)6-53416047
t. +31(0)6-51073749